1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (47 votes, average: 4,45 out of 5)
Loading...

Testtömeg csökkentési módszerek – a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlítása

Testtömeg csökkentési módszerek - a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlítása

Sok új módszert találhatunk a fogyásra, új étrend, új étrend kiegészítők vagy új gyakorlatok. Rengeteg választása van annak, aki fogyni akar. Sok módszer sok áldozatot igényel, míg másokhoz inkább csak idő és türelem szükséges. Néhány módszer gyors eredményeket ad, de sajnos csak rövid távon. Éppen ezért, amikor úgy döntünk, hogy elveszítjük a felesleges kilogrammokat, jó ötlet, hogy alaposan megvizsgáljuk, hogy a súlycsökkentés melyik módja alkalmas lesz számunkra és mi a választás. Ezért találjuk meg ma a rendelkezésre álló súlycsökkentő módszereket, ezek közül melyik dolgozik, és melyek közülük leginkább a leginkább vonzódhatnak.

Súlycsökkentő diéták

Testtömeg csökkentési módszerek - a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlítása

A legnépszerűbb fogyási módszer egy szigorú étrend követése. A legtöbbjük egy adott tápanyag vagy tápanyagcsoport teljes kizárása irányul. Ezek többnyire alacsony kalóriatartalmúak, ezért a kezdeti szakaszban sok ember érezheti, hogy folyton éhes, mivel a rendelkezésre álló kalória mennyisége alacsonyabb, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb táplálék az ún. Dunkan étrendje. Ez szakaszokra oszlik, és elsősorban a fehérjetermékek fogyasztásának növelésén alapul, ugyanakkor korlátozza a szénhidrátokat és zsírokat tartalmazó termékeket is. Az étrendet gyakran a súlycsökkenés egyik legsikeresebb módjának nevezik, de hátrányai is vannak.

Először is, egyes esetekben káros lehet az egészségre. Legtöbbször a fehérjetermékek fogyasztása miatt nem biztosítjuk a testünket rostokkal, ami nélkülözhetetlen a belek megfelelő működéséhez. Ha hosszabb ideig alkalmazzák ezt a módszert, a diéta székrekedéshez és emésztési problémákhoz vezethet. Egy másik népszerű a Paleo diéta. Ennek alapja azon termékek eltávolítása, amelyek a paleolitikus korban nem voltak fogyasztásra alkalmasak. Éppen ezért a diéta alapjai a zöldségek, gyümölcsök, tojás, hal és hús, elkerülve a cukrot, olajokat. Előfordulhat, hogy az étrend nem igényel drasztikus lépéseket, és nem csökkenti a kalóriabevitel mértékét, hanem kizár bizonyos típusú termékeket. Azonban ezek a táplálkozási módszere önmagukban még nem garantálják az egészséges táplálkozást. Egy másik, világszerte ismert étrend a koppenhágai étrend, amely 13 napig tart. A koppenhágai étrend másokkal összehasonlítva nagyon gyors fogyást biztosít a kalória és a szénhidrátok szigorú korlátozásának köszönhetően. A napi kalóriafogyasztás mindössze 600-800 kcal. Az engedélyezett termékek a tojás, a zöldség, a sovány hús és a gyümölcsök csak korlátozott mennyiségben tartalmaznak a cukrot. Az ilyen “diéták” eredményei minden bizonnyal gyors eredményeket hoznak, de ha visszatérünk normális táplálkozási szokásainkhoz, akkor újra meghízhatunk, néha kétszer annyira is.

Fogyást segítő gyakorlatok

Egy másik súlycsökkentő módszer a testmozgás, sportolás, az aktív tevékenység. Kétségtelenül az egyik legegészségesebb módja a fogyásnak. A tevékenység segíti az emésztési folyamatokat, erősíti a szívet, javítja az egész test működését. Gyakran előfordul, hogy diétázás közben akár csak egy fél óra séta is segít. Nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben, hogy mindenféle nyilvánost edzéseket tartsanak a népszerű oktatók. Nem csak fogyáshoz, hanem szép, ápolt testhez is vezethet. Minden edzésnek rendszeresnek és szisztematikusnak kell lennie. Az edzés hetente 3-4 alkalommal ideális. Kiválaszthatjuk az aerobik edzést vagy az úgynevezett cardio edzést. Nagyon hatásos a fogyás korai szakaszában. Ez az edzés az intenzív edzéshez képest hosszabb ideig, legalább 30-40 percig tart. A példák közé tartozik a futás, a kerékpározás, a menetelés, az elliptikus vagy a passzív edzés. Azonban a cardio edzés nem elegendő, és nem hat örökké. Ekkor kell (vagy akár az elején) az edzést nehezíteni. A súlyok emelgetése, a testizmok formálása nagyszerű a zsírégetéshez és az izmok építéséhez. Karcsúvá és egészségessé válhatunk.

Testtömeg csökkentési módszerek - a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlítása

T áplálkozási kiegészítők

Azok, akiknek nincs ideje, ereje vagy kitartása edzeni és egészségesen táplálkozni, ideális választás a különböző fogyást elősegítő formulák. Az ilyen típusú termékek kiválasztásánál óvatosnak kell lennünk, ugyanakkor károsíthatják szervezetünket, vagy egyáltalán nem járnak sikerrel. A testsúlycsökkentő tablettákat gyakran használják olyan emberek is, akik sportolnak is mellette. Ez a legjobb kombináció, mivel így a testedzés is kiegészül. Rengeteg tablettát kaphatunk manapság, a legkedvezőbb vélemények pedig a természetes hozzávalókból készülő, gyors és hatékony jojó nélküli módszereket illetik. Sok féle hozzávaló van, mint például az amalaki gyümölcsök, goji gyümölcsök, guaránok és egyéb természetes kivonatok. Az ilyen termékek a zsírégetést és az anyagcserét fokozzák. A szervezet folyamatosan stimulálja a zsírégetést, ami azt jelenti, hogy a jövőben nem kell aggódnunk a jojó hatás miatt.

Az alábbiakban bemutatunk két, az olvasók által ajánlott terméket, amelyek sikeresen segítenek a fogyásban.

Testtömeg csökkentési módszerek - a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlításaTesttömeg csökkentési módszerek - a túlsúly kezelésének népszerű módjainak összehasonlítása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük